Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset


Rennovan kartoitusten avulla suunnittelet saneerauksesi turvallisen toteutuksen. Toteutamme huolellisesti ja ammattitaidolla asbesti- ja haitta-ainekartoitukset yksittäisten kylpyhuoneremonttien kartoituksista aina taloyhtiöiden laajoihin kokonaiskartoituksiin saakka.

”Asbestilainsäädäntö muuttui 2016 alusta ja nyt kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneiden kohteiden saneerausprojektissa vaaditaan asbestikartoitus. Tällä halutaan varmistaa se, etteivät työtekijät tai sivulliset altistu vaaralliselle asbestipölylle saneeraustöiden yhteydessä. Pienimmillään tämä tarkoittaa kohderaporttia ja yhtä näytettä, laajimmat kerrostalokohteissa tekemämme kartoitukset ovat vaatineet kymmeniä näytteitä.” Kertoo Maunu Ylimäki.

Koulutetun kartoittajan huolella tekemän kartoituksen ja materiaalinäytteiden laboratorioanalyysien perusteella laaditaan kartoitusraportti, josta ilmenee asbestin esiintyminen saneerauskohteen purettavissa materiaaleissa. Mikäli kartoituksessa löytyy asbestia, purkutyöt on toteutettava asbestipurkuna. Tämä lisää jonkin verran remontin kustannuksia, mutta monesti kustannuslisäys on jäänyt verrattain pieneksi. Joissain tapauksissa taloyhtiö on kustantanut yksittäisen osakkeenomistajan asbestikartoituksen ja on vastaavasti saanut oikeuden hyödyntää raporttia myös muissa saneeraustöissä. Tämä on tullut kyseeseen silloin kun yhtiössä on tehty useita kylpyhuoneremontteja identtisiin, esimerkiksi alkuperäiskunnossa olleisiin, kylpyhuoneisiin.

Tutustu referensseihimme!

 

Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset Vaasassa – ota yhteyttä!Tarjouspyynnöt, arviot ja lisätiedot:

Maunu Ylimäki, ins.

maunu.ylimaki(at)rennova.fi

044-3081889