Ahtaan kerrostalokylpyhuoneen laajennus


Vanhojen talojen kylpyhuoneet eivät useimmiten täytä nykyajan tarpeita. Ennen kylpyhuoneet rakennettiin mahdollisimman pieniksi, jotta neliöitä säästyi muuhun käyttöön. Ahtaassa kylpyhuoneessa esimerkiksi huoneistokohtaisen pesutornin sijoittaminen saattaa olla lähes mahdotonta, puhumattakaan kylvystä nauttimisesta. Monissa tapauksissa saneerauskohteissa on mahdollista kuitenkin laajentaa kylpyhuonetta. Näin tehtiin myös Antin asunnossa Vaasan ydinkeskustassa.

Hankkiessani asunnon, sen pohjaratkaisu oli erikoinen. Keittiö ja kylpyhuone oli sijoitettu hyvin pieneen tilaan. Antti kertoo.

Antin asunnossa tilaongelma ratkesi siten, että aiemmat keittiö ja kylpyhuone yhdistettiin. Näin kylpyhuoneeseen saatiin reilusti avaruutta ja myös Antin unelmana olleelle poreammeelle löytyi paikka. Samalla vanha ahdas keittiö muutettiin moderniksi avokeittiöksi kylpyhuoneen seinän toiselle puolen.

 

”Toteutukseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, projekti hoitui valmiiksi tavoiteajassa ja viimeistely on huippuluokkaa. Rennovalta sain myös projektin aikana arvokasta apua ideointiin, kun selvitimme kuinka suunnitelmani olisi paras toteuttaa. Lisäksi Rennovan jatkuva yhteistyö isännöitsijän kanssa helpotti minun työmäärääni projektissa. Kylpyhuoneen uudet laatat, valaistus ja kalusteet ovat todella lisänneet asumisviihtyvyyttä. Erityisesti lattialämmitys on ollut mieluisa parannus.” Antti toteaa tyytyväisenä.